Fastelavnsboller

February 7, 2016

Fastelavn, er mit navn boller vil jeg have... og det vil jeg, jeg elsker at bage og især fastelavnsboller eller i det hele taget hvis der er en anledning. (billeder taget med iPhone6)

 

 

 

Disse bolleder har jeg fundet fra "newyorkerbyhart" - men I får lige opskriften her, men pas på de smager vildt godt og de sætter sig.

 

Ingridienser til dej:

300 g. koldt smør

500 g. mel

25 g. gær

1 tsk. kardemomme

1 spsk. rørsukker

2 dl. mælk

2 æg

1 tsk. salt

 

Lækker mørk chokolade

 

Remonce:

100 g. marcipan

100 g. blødt smør

60 g. rørsukker

 

Glasur:

kakaopulver

flourmelis

kogt vand

 

Creme (frivilligt):

jeg brugte blot en købt pakke - men det splatter meget, så jeg vil hellere næste gang lave lidt mere remonce.

 

 

Steps:

1. Smuldre mel og koldt smør (som er hakket i små firkanter) til det bliver en grynet masse

2. Pisk, kardemomme, rørsukkker, gær og mælk indtil gær er opløst

3. Tilsæt æg og salt og pisk godt sammen

4. Tilsæt melblandingen og rør det hele sammen

5. saml det hele ved at ælte det sammen på et melet bord - må ikke blive for tør, skal kun lige slippe bordet

6. lad dejen hæve et lunt sted (tildækket) i 45 min.

 

Mens dejen hæver:

1. rør marcipan, blødt smør og rørsukker sammen (sæt i køleskab)

2. hvis du skal have creme i dine boller så kig på pakken og lav lidt creme

3. hav 12 stk. chokolade klar til dine boller

 

Når dejen er klar:

1. Del dejen i 2 og rul dejen ud på bordet i en firkant (eller 2 firkanter)

2. skær med en skarp kniv, så firkanten deles i 9 lige store firkantstykker (ca.)

3. put en klat (creme), remonce og chokolade på hver firkant

4. Fold dejen sammen om fyld - sørg for guds skyld for at lukke helt, så alt fylden ikke løber ud under bagning

5. bollerne ligges med den "lukkede" side nedad så de ser flotte ud

 

Dæk bollerne til og lad dem hæve endnu 30 min.

 

Pensl med æg

 

Bollerne bages i ovnen (midt/øverst) på 180-200 grader i 10-12 min.

 

Når bollerne er helt afkølet, så kan de pyntes med glasur, men det behøver man faktisk ikke...

 

 

 

 

Please reload

Aktuelle opslag

Kæmper for stressfrihed...

April 26, 2017

1/10
Please reload

Nyeste opslag

October 11, 2018

August 8, 2018