Lakrids, netværk og fastelavn

February 26, 2017

I dag var jeg så heldig at få lov at være et "hemmeligt" inslag på Miss Netværks Fastelavns rundtur i Dragør. Jeg skulle møde et selskab på 30 voksne og 4 børn ved kærlighedsbænkene <3 Jeg skød et par billeder og fik lov at aflevere en lille pose med lidt mundgodt, visitkort, postkort mv. og så havde jeg bagt mine i øjeblikket favorit småkager "Lakridssmåkager med tranebær", helt friske fra ovnen og ja, jeg lovede et par af netværksdeltagerene at lægge opskriften op her på siden. 

 

 Ovenfor ses det meste af den skønne gruppen - respekt til de 2 herre nedenfor der udførte en stående skrå planke i op til flere minutter...

 

Opskriften på småkagerne kommer lige under næste billede, som viser både småkager og poserne jeg fik lov at dele ud - i øvrigt taget på kærlighedsbænkene i Dragør.

 

OPSKRIFT:

 

Skal lige tilføje at der bliver mange, mange småkager så du kan med fordel dele dejen op i 3 portioner, bage den ene og fryse resten af dejen ned i "pølser" til næste gang du får lyst til lidt godt :)

 

Du skal bruge:

500 gram hvedemel

1 tsk. bagepulver

40-60 gram lakridspulver

125 g. tranebær (soltørrede)

375 gram koldt smør

500 gram fint sukker

2 æg

 

Du skal nu:

Sigte hvedemel og bagepulver i en røreskål - herefter tilsætter du lakridspulver, tranebær og det kolde smør i tern - kør på din røremaskine til smørret er kørt ud (vingen ikke piskeris). alternativt kan du bruge hænderne. Så tilsætter du sukker og æg og nu er det vigtigt at du kun kører dejen til den samler sig (det er sådan du får småkagerne sprøde).

 

Nu deler du dejen i 3 og ruller hver stykke dej til en pølse med en diameter i ca. den størrelse du ønsker dine småkager. - Det kan være en god ide at rulle dejen ind i bagepapir, så det ikke hænger fast i bordet. Læg nu "pølserne" i fryseren til de bliver faste.

 

Forevarm ovnen på 180 grader (varmeluft) og skær nu "pølserne" i 0,5 cm. skiver. Læg dem med mellemrum på din bageplade (med bagepapir) og bag dem ca. 10-15 min.

 

Ud og afkøl på bagerist :)

 

Note: den originale opskrift siger de skal rulles som en 20'er og skæres i 1 cm tykkelse og bages ca. 8-10 min. så får du en lidt blødere kage, men jeg kan godt lide dem sprøde og hårde og derfor har jeg ændret lidt her.

 

kilde: Suhrs

 

 Nedenfor kan du se flere stemningsbilleder fra Miss Netværks Fastelavns arrangement. Tak fordi I kiggede forbi kærlighedsbænkende i Dragør.