Kæmper for stressfrihed...

Jeg har sagt det før og jeg siger det igen... Billeder fortæller mere end 1.000 ord.

 

Henriette Høeg, stifter og ejer af CoachingZonen og en af Danmarks bedste Stress Coaches, er af samme opfattelse. Henriette trængte til en opdatering af billeder til hendes hjemmeside. Billederne skulle vise en afslappet og reflekterende side af hende, derfor valgte vi at bruge en af mine fortrukne locations, "Dragør Søbad", som ramme. Vejret var med os, og vi fik, synes vi selv, nogle gode og brugbare billeder i kassen.

 

Se et udpluk billederne og Læs historien om hvordan og hvorfor Henriette og jeg mødte hinanden for 12 år siden... 

 

Du kan også læse Henriettes "5 Tips til en stressfri hverdag" og få linket til hendes næste kursus "Styrk din lederrolle - og knæk stresskurven i virksomheden"

 

 

Har du nogensinde været stresset? Hvis ikke, kender du sikkert én, eller har hørt om én, der enten har været eller er stresset... En ting er sikkert, det er ikke sjovt at være i den tilstand! Jeg har selv været dér. Dog ikke i en grad, hvor jeg var sygemeldt. Men i en grad, hvor jeg kørte på arbejde i sutsko, ved en fejl kørte halvvejs på arbejde, før det gik op for mig, at jeg havde glemt at aflevere min datter i børnehaven og hvor jeg glemte at lukke og låse min hoveddør mv. Jeg var ikke helt klar over hvad, der skete med mig. Jeg vidste bare, at det ikke var sjovt, selv om jeg bare grinede, når jeg fortalte venner og familie om mine små forglemmelser. 

 

I dag ved jeg en hel del om stress. Det lærte jeg, da jeg tog min uddannelse som stresscoach for 12 år siden. På den uddannelse mødte jeg Henriette for første gang. Dengang var Henriette mellemleder, og hun var kommet ovenpå efter at have været sygemeldt med stress i 3 måneder. Jeg husker Henriette som meget målrettet og passioneret omkring emnet stress. Og jeg husker klart, at hun sagde, at hun ville gøre alt for at hjælpe andre, så de ikke kom i den situation, som hun havde været i. Det er netop hvad Henriette gør i dag - og hun er sindssygt god til det.

 

Selvom Henriette primært arbejder med virksomheders forebyggelse og håndtering af stress, så er det trods alt os selv, vi skal starte med. 

 

Derfor giver Henriette nedenfor sine 5 tips til, hvordan hun sørger for at holde balancen og have en stressfri hverdag:

 

 

Henriettes 5 tips 

 

  1. Jeg prioriterer, planlægger og giver plads til det, der giver mening og skaber værdi for mig (oplevelser, venskaber, opgaver ect.). 

  2. Jeg holder fokus på min ”energikonto” og ved hvad, der dræner mig og hvad, der tanker mig op. Jeg tanker op med noget, der giver mig energi, glæde og velvære. 

  3. Jeg sørger for at veksle mellem ”præstation” og ”restitution” og give plads til pauser. Jeg prioriterer tid til restitution endnu højere, når jeg i en periode har gjort en stor indsats og brugt min energi ekstraordinært. 

  4. Jeg trækker vejret bevidst, roligt og dybt. Bruger mine sanser og er nærværende i hverdagens rutiner, fx når jeg børster tænder, reder hår, spiser og drikker. 

  5. Jeg bruger energi på det, jeg selv har kontrol over – og giver slip på det, jeg ikke har indflydelse på eller har kontrol over. 

     

 

I den ideelle verden mærker vi alle efter, siger fra og til, restituerer og sørger for at holde de mentale og fysiske pauser, vi har brug for. Virkeligheden er bare ikke helt sådan - desværre. Og i mange tilfælde er det heller ikke nok, at den enkelte tager ansvar alene. 

 

 

 

Vi må sande, at rigtig mange får arbejdsrelateret stress. Og alt peger på, at der er brug for mere viden om stress og værktøjer til at afhjælpe, på alle niveauer i organisationen. 

 

Virksomheden og ledelsen spiller en stor rolle i forhold til at forebygge, afhjælpe og håndtere stress. Virksomhedens ledere er kulturskabere og rollemodeller. Om vi vil det eller ej, så spejler medarbejderne sig i flokkens fører, på et helt ubevidst plan. Og medarbejderne har brug for en tillidsvækkende leder, der ser, lytter, sætter mål og følger op – og som går forrest og selv sørger for at holde balancen. 

 

Henriette oplever, at mange ledere famler i blinde, når en medarbejder bliver stresset. De bliver usikre på, hvordan de skal håndtere situationen, både i forhold til den stressramte, og i forhold til den stressramtes kollegaer. Der er et stadigt stigende behov for at tilegne sig noget mere baggrundsviden, der klæder lederen på til at kunne forstå - og spotte - transformationen fra trivsel til stress, så situationen ikke udvikler sig til stresskollaps og langtidssygemeldinger. 

 

Dét og meget mere fortæller Henriette om, på sit næste kursus "Styrk din lederrolle - og knæk stresskurven i virksomheden", som løber af stablen den 31. maj 2017. Du kan læse mere og tilmelde dig her

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Aktuelle opslag

Kæmper for stressfrihed...

April 26, 2017

1/10
Please reload

Nyeste opslag